Elektrisch transport in Rotterdam met HUB010

Elektrisch transport

Elektrisch transport wint snel aan populariteit! Steeds meer bedrijven richten zich op een duurzamere toekomst. Denk maar aan zonnepanelen, led verlichting, recycling en natuurlijk elektrisch transport. Deze blog laat je zien wat de voordelen zijn van elektrisch transport in regio Rotterdam met HUB010, een stukje over onszelf en een leuke klus van gemeente Rotterdam in samenwerking met Idverde!

Voordelen elektrisch transport in Rotterdam met HUB010

 • Milieu vriendelijk
 • Groene publiciteit
 • Vermindering geluidshinder
 • Ontheffing op de busbaan
 • Toegang in milieu zones
 • Al 125 jaar aan ervaring in de logistieke sector

De transportwereld innoveert en verandert. De innovatie van diesel aangedreven transport naar elektrisch transport is volop in gang. Het beeld over elektrisch transport is inmiddels wel duidelijk, goed voor het milieu en continu in ontwikkeling! Het voordeel van elektrisch transport is dat er een vermindering plaatsvindt in het geluidshinder. De grote elektrische kraanwagen is daardoor goed inzetbaar voor de bouw in de stad.

Bedrijven krijgen een steeds groenere visie, de visie van het samenwerken aan een duurzame toekomst. Als bedrijf is er natuurlijk de mogelijkheid om groene publiciteit te creëren, dit kan dan eventueel ook worden gedaan door een social media post. Door middel van elektrisch transport kan er ook gebruik worden gemaakt van ontheffingen. Het gaat hier bijvoorbeeld om een ontheffing voor het rijden op de busbaan. Zo heeft HUB010 een ontheffing gekregen om in Rotterdam over de busbaan te rijden met de elektrische vrachtauto’s.

Wat is HUB010?

HUB010 biedt dé oplossing voor de logistiek in regio Rotterdam. Met de HUB aan de stadsrand van Rotterdam, is het mogelijk het last-mile traject met zero-emissie voertuigen uit te voeren. Daarnaast is de hub het centrale punt voor de opslag, overslag en natuurlijk het elektrische transport! HUB010 is ee initiatief van Vlot Logistics. Vlot Logistics heeft al 125 jaar ervaring in de logistieke sector, zo benut Vlot ook zijn krachten door middel van de expertise in de bouwlogistiek. Omdat Vlot Logistics groene toekomst nastreeft was het plan gemaakt! Met groen transport zetten we een stap vooruit naar een duurzame toekomst in de logistieke sector!

Waar beschikt HUB010 over?

 • Diverse elektrische 19-tons bakwagens
 • Elektrische 40tm autolaadkraan
 • Elektrische 50-tons kraanwagen combinatie
 • Elektrische trekker (binnenkort)
 • CNG aangedreven BE-combi’s
 • Uitgebreid conventioneel wagenpark

Zo hebben we ook een leuke blog geschreven over meerdere elektrische voertuigen zoals de elektrische bakwagen met laadklep of de autolaadkraan. Bij interesse kan je op deze link klikken om de blog te lezen!

Elektrisch transport

Emissievrij transport in Rotterdam voor Idverde

Gemeente Rotterdam neemt een verdere stap naar het verduurzamen van de stad. Zo waren de eisen van de groen aanbesteding vooral gericht op het emissievrije vervoer en het recycle proces. Idverde heeft deze hele mooie klus uiteindelijk aangenomen en heeft er zo voor mogen zorgen dat HUB010 een boompje bijdraagt aan de groenvoorziening van Rotterdam met ons emissievrije transport. De bomen werden opgehaald bij gemeente Rotterdam en daarna emissievrij vervoerd naar de gewenste plek waar de bomen geplant moesten worden. Vooral het zware vervoer werd uitbesteed aan HUB010. Je kan het volledige verhaal lezen op stad en groen.

Contact

Met onze jarenlange expertise binnen de logistieke sector, vind je in ons een betrouwbare partner die vakkundig handelt en met de grootste zorg omgaat met jouw goederen.Heb je een logistieke uitdaging en ben je opzoek naar een (duurzame) oplossing? Neem dan contact met ons op via 085 053 2700 of stuur een mail naar info@HUB010.nl. Voor meer informatie verwijzen wij je graag door naar onze website: www.HUB010.nl . Wij denken graag met je mee! 

Wij zijn zelf ook actief op de social media kanalen van: Facebook, Instagram, LinkedIn en Twitter. Daar laten we jou nog wat extra’s zien van HUB010.