Logistieke/bouwhub in Rotterdam

Logistieke hub

Duurzame bouw logistiek in Rotterdam

Omdat alles vanuit één plek wordt geregeld maken we de logistiek in de bouw weer wat gestroomlijnder! Innovatie is ook één van de speerpunten van HUB010. Vandaar dat we nu deze logistieke hub/bouwhub hebben die we kunnen gebruiken voor de logistiek in Rotterdam. Ik hoor je al denken, wat maakt de hub voor de eventuele bouw logistiek nou zo speciaal? Dit komt omdat we al 125 jaar ervaring hebben in de logistieke sector en een wagenpark waardoor we heel veel klussen in de logistieke sector kunnen aannemen, en nee dat is nog niet alles! Zo beschikken we over verschillende voertuigen die zijn aangedreven op elektriciteit en diesel.

Door het emissievrije vervoer reduceren we de uitstoot op verschillende projecten. Om de uitstoot in bepaalde regio’s te verminderen geven gemeentes (opdrachten) uit aan bedrijven waarbij het transport soms helemaal emissievrij moet zijn. Door ons elektrische wagenpark spelen we in op de vraag naar emissievrij transport.

De duurzame hubs zijn helemaal gericht op de toekomst. Zo kunnen wij bijvoorbeeld ook de opslag voor jouw producten regelen. Opschalen? Geen probleem, bij ons kan je gemakkelijk de opslag opschalen. 

Voor contact kunt u ons bereiken op: 085 053 2710 of info@HUB010.nl.

De logistieke hub van HUB010

Nu komen we aan bij onze logistieke hub. De hub ligt op een schitterende plek, toekijkend op de Euromast en de Erasmus brug. Deze locatie is dus heel strategisch omdat het naast het centrum van Rotterdam ligt en het daarom ook grenst aan de toekomstige milieu zone.

Onze logistiek hub is gemakkelijk te bereiken, zo kunnen de goederen worden geleverd bij onze hub, waarna ze eventueel gecombineerd worden met een andere rit. Bij HUB010 bieden wij u ook de opslag -en overslag voor uw goederen. De ritten worden dan uiteindelijk geleverd bij de adressen waarna het logistieke proces weer opnieuw kan beginnen

Wat is het verschil tussen een bouwhub en een logistieke hub?

Bouwhubs, logistieke hubs, stadhubs noem het maar op. Deze 3 woorden hebben één ding in gemeen, namelijk het woord hub. Een hub is eigenlijk gewoon een plek waarbij er wordt geopereerd vanuit één plek. De hub is dan een centrale plek voor bijvoorbeeld op -en overslag, goederen bundelen en vervoeren wat dan resulteert in schoner transport.

Het verschil tussen een bouwhub en een logistieke hub in Rotterdam, is dat een bouwhub zich eigenlijk meer focust op de bouw, gemakkelijker kan het ook niet worden uitgelegd. Zo is een logistieke hub weer een bredere verzamelnaam voor de hub, dat gaat dan vooral over het logistieke proces. Dus simpel gezegd iets van A naar B brengen. HUB010 noemt zichzelf eerder een logistieke hub omdat we dan heel de logistieke sector aanspreken, zowel de bouw als bijvoorbeeld de installatie techniek.

Zero emissie stadslogistiek

Zero emissie stadslogistiek

Door een bouw hub kunnen we de goederen samen tot één rit combineren. Dit zorgt voor een reducering van de transportritten. Door de transportritten te combineren verhoog je ook nog eens de arbeidsproductiviteit! Een reductie in transport ritten betekend ook nog eens minder file. Deze combinatie verhoogt eindelijk ook je arbeidsproductiviteit.

In 2025 komt er in Rotterdam een zero emissie zone. De plannen zullen in de loop van de jaren steeds meer gevormd worden.

  1. In 2022 wordt er bekendgemaakt wat de omvang wordt van de milieu zone.
  2. In 2025 wordt de zero emissie zone echt ingevoerd, waarbij d’r nog een overgangsregeling wordt gesteld voor bestel- en vrachtauto’s.
  3. in 2030 moeten dan toch echt alle bestel -en vrachtauto’s emissievrij zijn als ze in de binnenstad van Rotterdam goederen willen vervoeren.

Extra informatie is te lezen op de site van gemeente Rotterdam.